top of page
Поиск
  • ДНЗ № 27

Свято Івана Купала


7 липня 2021 року в нашому закладі була проведена розвага до свята Івана Купала. Діти прониклися духом яскравого, урочистого свята – одного з найулюбленішого літнього свята – Івана Купала, яке припадає на 7 липня – день літнього сонцестояння. Настають найдовші дні і найкоротші ночі. Діти дізналися, що цього дня за народним повір'ям, сонце рано сходить, грає, купається в річці, трави і квіти набираються найбільшої сили, а опівночі цвіте папороть. У народі кажуть, що хто знайде цвіт папороті на Івана Купала, той буде багатий і здоровий. У цей день діти прикрашали будинки, дівчата плели вінки з квітів і трав, щоб квіти і трави приносили здоров'я, силу та оберігали від усього лихого.

До дітей завітав Водяний та звеселив маленьких глядачів красивим таночком. Діти залюбки грали та відгадували загадки.Дивовижна атмосфера народного дійства об’єднала дорослих та дітей в хороводах та іграх.

Купальське свято, що народжене від пісні, вогню, води, цілющої трави, відкрило дітям віконце у світ народного звичаю та культури наших прадідів.

174 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Оголошення!

15 червня 2023 року о 13.00 год. відбудеться звіт директора ДНЗ КТ № 27 перед громадкістю за підсумками 2022-2023 н. р.

bottom of page